Hoe vind ik de juiste dj voor mijn bruiloft?

We geven je alvast enkele tips mee om de juiste keuze te maken.

  1. 1. Boek op tijd

Om er zeker van te zijn dat jouw DJ nog beschikbaar is boek je best op tijd. Neem van zodra je de datum van je huwelijk kent contact op met je DJ om de deze datum vast te pinnen.

  1. 2. Back-up

Wanneer je in zee gaat met een professionele DJ dan heeft deze een voldoende groot netwerk om voor een Back-up te zorgen. Een DJ kan namelijk ook ziek worden.

  1. 3. De muziek

Maak goede afspraken over de muziek die je op je feest wil horen. Hou hier ook rekening met de voorkeuren van je gasten. Geef zeker ook mee welke genres je NIET wil horen op je feest. Bespreek hoe jij jouw feest wil zien evolueren. Wil je dat het feestje direct ontploft of zie je het eerder gelijdelijkaan opbouwen naar een knallend einde?

  1. 4.Licht en geluid

De licht en geluidsinstallatie van een DJ zijn dikwijls zijn paradepaardje. Bekijk de mogelijkheden van je DJ en toets deze af met jouw verwachtingen. Sommige feestlokaties hebben hun eigen muziek en licht installatie. Deze zijn zelden van dezelfde kwaliteit dan die van je DJ en dikwijls ook afgeleefd. Bekijk samen met je DJ of deze installatie bruikbaar is of niet.

  1. 5. De locatie

Aansluitend bij puntje 4 is het belangrijk om je locatie op de hoogte te brengen dat je een DJ meebrengt. Het is ook belangrijk dat je DJ je locatie kent. Dit is niet enkel om om de mogelijkheden van de installatie te bekijken maar ook om de bereikbaarheid te beoordelen en de elektrische capaciteit te bekijken.
Je zou verbaast kunnen zijn hoeveel feestlocaties je DJ al kent maar als beiden in contact staan kunnen misverstanden vermeden worden.

  1. 6. Optredens

Het is niet heel uitzonderlijk dat gasten stukjes hebben ingestudeerd om je feest op te luisteren.
Zorg er voor dat jouw DJ hier van op de hoogte is. Als je gasten hebt die een verassingsact voorbereiden, is het toch niet onbelangrijk dat ze hier de DJ voor het feest van op de hoogte brengen. Wanneer er optredens voorzien zijn is het ook aangewezen om deze voor het dansfeest te laten plaatsvinden, zo voorkom je dit onderbroken wordt.

  1. 7. De dansvloer

Hier moet het gebeuren, hier gaat iedereen zijn benen losschudden. Hou rekening met de grootte van de dansvloer. Maak je deze te groot, dan kan het lijken alsof hij al snel leeg is, en maak je hem te klein… . Overleg met de locatie en met je DJ, zij hebben hier ervaring in en kunnen je adviseren.

  1. 8. Zoek de juiste match

Ga op zoek naar een DJ die bij jullie past. Zorg voor een DJ die past binnen jullie stijl en die jullie stijl aankan. Een eerste gesprek maakt meestal al snel duidelijk of die klik er is.

  1. 9. Laat het los

Op de dag van je huwelijk horen jullie de hoofdrol te spelen en niet de regisseur. Ga niet voor een draaiboek waarbij elke minuut vastligt om zo voor de “perfecte” dag te zorgen maar durf los te laten en te genieten van je dag. Alle professionals die je inhuurd zullen er voor zorgen dat je kan terug kijken op een geslaagde dag waar nog lang over nagepraat kan worden.